e-Scan plus e-Make-Over

e-Scan plus e-Make-Over met drie tips voor een sterkere eerste indruk, online

Sociale Media scan plus website en verbeterpunten Pic @DTS

Heb je weleens je eigen bedrijfsnaam ingetoetst in een zoekmachine? Zie je een rommelig resultaat? Vaak komt dat in de loop van jaren tot stand: Je bent ooit eens op Twitter gegaan. Google+ is je aangeraden. Iemand anders maakte je website en soms doe je eens wat aan Facebook…maar echt tevreden ben je niet over je eerste indruk online. Als je dit herkent is dit blog voor jou geschreven. Ik hoor vaak dat mensen niet weten waar ze moeten beginnen opruimen als het gaat om hun presentatie online. Ze vinden het rommelig, of er zijn nog oude profielen die niet bijgehouden zijn, of er is helemaal niks van henzelf bovenaan in de zoekresultaten te zien.

Samenhang versterkt

De oplossing kan zijn…een cursus nemen over één club…maar daar leer je ook alleen iets over díe club. Wat ik doe is anders. Ik bekijk alles over jouw bedrijf in samenhang.

  • Hoe word jij gevonden in zoekmachines?
  • Hoe ziet dat eruit op een computer en op een mobieltje?
  • Ken je zowel de lokale als regionale media?
  • Gebruik je software waarmee jouw plaatjes en teksten mooi weer kunt geven?
  • Analyseer je je website verkeer?
  • Plan je je berichten in voor de gunstigste tijden?

Ik meet je digitale kracht en zwakte en laat je dat zien. Daar ga je zelf mee aan de slag of je huurt mij in om de aanbevelingen uit te voeren. Ik let op je branche, welke kanalen bij jou passen, en welke computervaardigheid je hebt om kanalen bij te houden. Ik kijk ook naar de vindbaarheid van je website en hoe je verschillende profielen op sociale media elkaar en je website kunnen versterken.

Hoe ben jij online in beeld? Ik voer een scan uit en geef daarna in een rapport tips op maat.  De tips zijn gebaseerd op behaalde successen met andere bedrijven. Met een minimale tijdsinvestering leer je om je klanten veel eerder online op jouw bedrijf te attenderen. De Make-Over kun je daarna zelf uitvoeren, of ik doe het voor je. Prijs op aanvraag, neem je direct contact op?

Drie tips waar je direct mee aan de slag kunt voor een sterkere eerste indruk online:

  1. Wachtwoorden mogen beslist niet een struikelblok vormen. Die gaan we als eerste veilig, uniek en onthoudbaar maken, zodat je op al je kanalen direct iets kunt plaatsen.

  2. Zet een automatische doorkoppeling van facebook naar twitter uit hiermee. Niemand op twitter leest berichten  van jou waar enkel de tekst  fb.me/enzenz in staat. Als je facebook en twitter gebruikt, zet dan op je telefoon de facebook beheer-app en de twitter app naast elkaar in een scherm. Zo kun je met kopieer en plak simpel een bericht-tekst van facebook naar twitter plaatsen. Zet er foto’s en een hashtagje of twee erbij en je hebt een tweet die wèl wordt gelezen.

  3. Laat een goede fotograaf een profielfoto van jou maken, of een designer een logo. En zorg dat je deze foto/logo op alle kanalen in beeld zijn, top voor de herkenbaarheid!